+381 64 643 8 154 info@mikodental.com

Mikodental.rs » Vesti » NOVO! ZIRKONZAHN P4000...

NOVO! ZIRKONZAHN P4000 SISTEM ZA 3D ŠTAMPANJE MODELA

24/02/2023
KOMPLETAN SISTEM ZA 3D ŠTAMPANJE SA ŠTAMPAČEM, SOFTVEROM, LAMPOM i REZINOM

Sa novim sistemom 3D štampanja, Zirkonzahn pruža zubnim tehničarima i stomatolozima praktično rešenje za izradu dentalnih modela od rezina. Na ovaj način ordinacije i zubne laboratorije sada mogu imati koristi od unapred podešenog paketa posebno osmišljenog za stomatološki radni tok. Kompletan sistem sa unapred konfigurisanim postavkama je posebno povoljan: ne samo da obezbeđuje potpunu kompatibilnost između svih uključenih komponenti, već sprečava korisnika da troši dragoceno vreme na testiranje parametara štampe ili pronalaženje najprikladnijih rezina i uređaja za upotrebu u kombinaciji sa štampačem.

Sistem uključuje:

P4000 PRINTER
LCD štampač sa 4K monohromatskim ekranom (XY rezolucija: 0,052 mm) i grejanom komorom za štampanje.

P4000 štampač je LCD štampač koji štedi prostor i opremljen ekranom osetljivim na dodir sa intuitivnim korisničkim interfejsom, kao i WiFi, LAN i USB konekcijama za samostalne operacije. U zavisnosti od strukture i dimenzija, veliki obim štampe omogućava istovremenu proizvodnju do 21 Geller modela ili 15 cirkularnih mostova. Posuda sa rezinom je opremljena najsavremenijim nFEP filmom propustljivim za kiseonik, koji u kombinaciji sa LED panelom omogućava izradu zubnih objekata bez izobličenja za kratko vreme. 3D štampač je otvorenog sistema, ali idealno radi u kombinaciji sa rezinom za štampač na vodenoj bazi bež boje.
Štampač P4000 takođe uključuje softver Zirkonzahn.Slicer.

ZIRKONZAHN.SLICER
Zirkonzahn.Slicer je u potpunosti kompatibilan sa Zirkonzahn.Modellier i Zirkonzahn.Modifier softverom: korisnik može kreirati modele koristeći softverski modul Model Maker koji je dostupan u oba softvera za dizajn, a zatim ih jednostavno uvesti u softver za rezanje radi daljeg uređivanja. Zirkonzahn.Slicer je posebno zamišljen za stomatološku upotrebu i njegova unapred konfigurisana podešavanja obezbeđuju nesmetan i ujednačen tok štampanja. Unapred podešeni parametri takođe omogućavaju kreiranje potpornih struktura za širok spektar dentalnih nadoknada, dok opcija štampanja u više rezolucija dodatno smanjuje vreme štampanja.

L300 POST-CURING LAMP
UV LED lampa (365 nm, 385 nm, 405 nm)

Lampa za naknadnu polimerizaciju L300 je opremljena okretnim postoljem od 360° koji obezbeđuje ujednačenu polimerizaciju modela. Lampa je takođe opremljena digitalnim kontrolnim sistemom koji omogućava korisniku da završi podešavanje samo jednim klikom.

Water-based fluid resin (405 nm)
Tečni rezin sa niskim vrednostima skupljanja za visoko stabilne štampane rezultate, koja se može očistiti vodom u ultrazvučnoj kadici. Nije odobren za intraoralnu upotrebu.

Pročitajte još