+381 64 643 8 154 info@mikodental.com

Mikodental.rs » Saradnici » Zirkonzahn

Zirkonzahn

ZIRKONZAHN – najpouzdaniji otvoreni CAD/CAM sistemi na svetu koji nude i najviše opcija i softvera. Veliki izbor CAD/CAM sistema: M1, M2, M4 i M5! Vlasnik i izumitelj je zubni tehničar Enrico Steger. CIRKON BLOKOVI i sav potrošni materijal! MIKODENTAL je regionalni ZIRKONZAHN centar, od Slovenije do Makedonije.

NAJPOPULARNIJI CIRKON NA SVETU!

ICE ZIRKON TRANSLUZENT I PRETTAU® ZIRKON Indikacije: Oba materijala su pogodna za izradu pojedinačnih kruna, pa sve do velikih mostova. Predviđeni su za krune sa ili bez keramike ( pun cirkon od 100% Prettau® Zirkon), teleskop-krune, prečke ili strukture na implantima kao što su zašrafljeni mostovi. Od Zirkonzahn-a razvijen cirkon - Prettau® Zirkon odlikuje visoka svetlosna propustljivost i čvrstoća. Veoma je pogodan u slučajevima kada ima malo mesta u okluzalnoj regiji, kada nema dovoljno mesta za slaganje keramike, kod pacijenata sa Bruxismom ili u slučajevima kada se pacijentu, usled gubitka koštanog tkiva u vilici, pravi rad od punog cirkona sa nadogradnjom gingive. Sa Prettau® Zirkon cirkonom je moguće realizovati krune i mostove od punog cirkona i time sprečiti problem čipovanja keramike, odnosno odlamanja keramike. Na osnovu svoje visoke propustljivosti idealno je pogodan za slučajeve koji zahtevaju visoku čvrtoću, usled svojih dimenzija, a da se pritom estetika ne dovodi u pitanje.

Prettau most, most kompletno od cirkona – bez keramike – njegovo najveće dostignuće će Vas potpuno oduševiti! Neograničene mogućnosti frezovanja! Mogućnost primene ovog cirkona su od fiksnih do mobilnih protetskih nadoknada. Karakteriše ga vrhunska estetika i izrazita čvrstoća. U kombinaciji sa Prettau Colour Liquids i drugim efektima, možete kreirati kompletne mostove od cirkona, eliminišući mogućnost pucanja (kao kod keramike). Sinterovani Prettau Cirkon, zahvaljujući svom posebnom sastavu materijala, prikazuje neverovatnu gustinu i glatkoću. Stoga material ne prouzrokuje nikakvo trošenje (abraziju) na prirodnim zubima, što potvrđuju naša dugogodišnja iskustva .

Prettau® Anterior je novi visoko biokompatibilan cirkonia materijal od firme Zirkonzahn. Karakterise ga ista transparentnost kao lithium disilicate, posebno je savitljiv. Izvanrednih estetskih osobina i jake transparentnosti specijalno je razvijen za frontalnu regiju ali je pogodan i za solo krune i mostove od tri člana za bočnu regiju.