+381 64 643 8 154 info@mikodental.com

Mikodental.rs » Saradnici » Zirkonzahn

Zirkonzahn

ZIRKONZAHN – najpouzdaniji otvoreni CAD/CAM sistemi na svetu koji nude i najviše opcija i softvera. Veliki izbor CAD/CAM sistema: M1, M2, M3, M4, M5 i M6! Vlasnik i izumitelj je zubni tehničar Enrico Steger NOVO – CAD/CAM M1 mašina. NOVO - Facehunter. NOVO - intraoralni skener. CIRKON BLOKOVI i sav potrošni materijal! MIKODENTAL je regionalni ZIRKONZAHN centar, od Slovenije do Makedonije.


ICE ZIRKON TRANSLUZENT I PRETTAU® ZIRKON Indikacije: Oba materijala su pogodna za izradu pojedinačnih kruna, pa sve do velikih mostova. Predviđeni su za krune sa ili bez keramike ( pun cirkon od 100% Prettau® Zirkon), teleskop-krune, prečke ili strukture na implantima kao što su zašrafljeni mostovi. Od Zirkonzahn-a razvijen cirkon - Prettau® Zirkon odlikuje visoka svetlosna propustljivost i čvrstoća. Veoma je pogodan u slučajevima kada ima malo mesta u okluzalnoj regiji, kada nema dovoljno mesta za slaganje keramike, kod pacijenata sa Bruxismom ili u slučajevima kada se pacijentu, usled gubitka koštanog tkiva u vilici, pravi rad od punog cirkona sa nadogradnjom gingive. Sa Prettau® Zirkon cirkonom je moguće realizovati krune i mostove od punog cirkona i time sprečiti problem čipovanja keramike, odnosno odlamanja keramike. Na osnovu svoje visoke propustljivosti idealno je pogodan za slučajeve koji zahtevaju visoku čvrtoću, usled svojih dimenzija, a da se pritom estetika ne dovodi u pitanje.

Prettau most, most kompletno od cirkona – bez keramike – njegovo najveće dostignuće će Vas potpuno oduševiti! Neograničene mogućnosti frezovanja! Mogućnost primene ovog cirkona su od fiksnih do mobilnih protetskih nadoknada. Karakteriše ga vrhunska estetika i izrazita čvrstoća. U kombinaciji sa Prettau Colour Liquids i drugim efektima, možete kreirati kompletne mostove od cirkona, eliminišući mogućnost pucanja (kao kod keramike). Sinterovani Prettau Cirkon, zahvaljujući svom posebnom sastavu materijala, prikazuje neverovatnu gustinu i glatkoću. Stoga material ne prouzrokuje nikakvo trošenje (abraziju) na prirodnim zubima, što potvrđuju naša dugogodišnja iskustva .

Prettau® Anterior je novi visoko biokompatibilan cirkonia materijal od firme Zirkonzahn. Karakterise ga ista transparentnost kao lithium disilicate, posebno je savitljiv. Izvanrednih estetskih osobina i jake transparentnosti specijalno je razvijen za frontalnu regiju ali je pogodan i za solo krune i mostove od tri člana za bočnu regiju. Napomena: U pogledu sinterovanja obratiti pažnju: Materijal se sinteruje na temperaturi od 1.450°C. Peći koje su proizvedene nakon juna 2012 već imaju ovu temperaturu programiranu, program 4. Kod V3 peći 700, mora da se uradi update ONLINE. Peći 600 i 1.500 proizvedene pre juna 2012 - mora da se uradi update, tako što se u Zirkonzahn pošalje displej peći, preko Mikodental-a. Prettau Anterior se može koristiti samo sa Prettau Anterior Colour Liquids! Postoji i Starterkit za Colour Liquids Anterior, koji sadrži svih16 Vita boja od po 20ml. Za intenzivne boje (Blue, Violett, Orange, Tissue ecc.) postoji samo set 20ml Inhalt, nije starterset.